03/28/2019
Posted by

Ας το παραδεχτούμε: Η επιλογή του σωστού χρώματος για τα δωμάτια του σπιτιού μας είναι σημαντική. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά το στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζονται οι υπόλοιπες αισθητικές επιλογές μας.

Ωστόσο, η επιλογή της ιδανικής απόχρωσης δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες και το καθένα λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο που είδαμε και μας άρεσε. Για πολλούς, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε από πού να ξεκινήσουμε.

Ας δούμε μερικές προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν:

Αγοράστε πρώτα τα υφάσματα

Συνήθως, όταν μιλάμε για τα υφάσματα, θεωρούμαι ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα, γι ‘αυτό η συμβουλή αυτή μπορεί να φαίνεται αντίθετη με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα σας συντονίζει καλά με το υπόλοιπο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε τα υφάσματα ως έμπνευση .

Σκεφτείτε το, εάν επιλέξετε πρώτα το χρώμα, ίσως έπειτα αναγκαστείτε να περιορίσετε τις επιλογές των υφασμάτων, σύμφωνα με ότι ταιριάζει στο χρώμα του τοίχου σας. Αλλά αν βασιστεί η παλέτα χρωμάτων σας σε ένα υπάρχον προϊόν, είναι πολύ πιθανότερο να βρείτε μια απόχρωση που ουσιαστικά θα ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα που αργότερα θα έχετε στα σεντόνια, τις κουρτίνες, τα έπιπλα ή τα μαξιλάρια σας.

Ταιριάξτε τα χρώματα των γειτονικών χώρων

Έχετε ποτέ μπει σε σπίτι όπου οι επιλογές χρωμάτων μεταξύ των δωματίων ήταν πραγματικά ασύνδετη; Καθώς περπατήσατε από δωμάτιο σε δωμάτιο ίσως αισθανθήκατε ότι δεν υπήρχε πουθενά σημείο ώστε να ξεκουραστούν τα μάτια σας.

Τις περισσότερες φορές, αυτό το συναίσθημα συμβαίνει όταν οι ιδιοκτήτες σπιτιού προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Θα δώσουν σε κάθε δωμάτιο το δικό του ξεχωριστό ύφος και χρώμα, ξεχνώντας όμως ότι το σπίτι τους είναι στην πραγματικότητα ένα και μέσα ζουν οι ίδιου άνθρωποι.

Το χρώμα στην ουσία πρέπει να είναι το ενωτικό στοιχείο. Πριν αποφασίσετε για μια συγκεκριμένη απόχρωση, σκεφτείτε πώς θα φαίνεται με τους υπάρχοντες εσωτερικούς χώρους σας. Τα χρώματα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά.

Παράγοντας φωτισμός

Ο τρόπος με τον οποίο ένα δωμάτιο φωτίζεται μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που φαίνεται τόσο το δωμάτιο όσο και τα χρώματα του. Γι’ αυτό τα δωμάτια συχνά μοιάζουν πολύ διαφορετικά τη νύχτα από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι θα είστε ευχαριστημένοι με ένα χρώμα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν ένα χρώμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας είναι να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά απαιτεί λίγη δουλειά.

Μόλις έχετε ένα χρώμα στο μυαλό, ζητήστε να έχετε ένα δείγμα που έχει κατασκευαστεί για εσάς στο τοπικό κατάστημα χρωμάτων. Όταν το πάρετε στο σπίτι, ζωγραφίστε μερικά, μικρά τμήματα βαφής σε κάθε τοίχο. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα μέσα σε όλη την επόμενη μέρα. Αν είστε ικανοποιημένοι με το πώς φαίνεται το χρώμα τόσο σε φυσικό όσο και σε τεχνητό φως, έχετε βρει έναν νικητή.

Η επιλογή του σωστού χρώματος βαφής αποτελεί βασικό κομμάτι της επιτυχίας στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Ωστόσο, για πολλούς από εμάς, η διαδικασία επιλογής μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μετά από όλα, υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις  στην αγορά και οι μικρές διαφορές τους μπορούν να έχουν δραστική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ. Εξετάστε τις συμβουλές σε αυτή την ανάρτηση για να κάνετε την επιλογή του τέλειου χρώματος βαφής κάθε φορά.

Έχετε μια δική σας ιδέα να προσθέσετε;

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας στα σχόλια.

Tags: , ,

One Comment

  1. Βασίλειος Ζιώγας

    Πολύ καλό !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *